Installation och service av värmepumpar i Stockholm

Med över 25 års erfarenhet inom VVS området är Huddinge Maskinservice ditt självklara val vid installation, service och underhåll av värmepumpar. Med vår breda kompetens kan vi alltid erbjuda våra kunder en helhetslösning med resultat av toppklass. Tack vare att vi är specialiserade på uppvärmningssystem från både Bosch och IVT är vi experter på deras maskiner och vet vad som behövs för att de ska fungera optimalt under många år framöver. Vårt företag erhåller självklart även certifieringar av högsta klass för arbeten med värme och kyla och genomför därav arbetet med högsta precision och säkerhet. Utan att kompromissa med kvalité utförs jobbet effektivt och snabbt för att du ska få en väl fungerande värmepump på nolltid!

 

En värmepump som energikälla till ditt hem är ett otroligt miljövänligt sätt att utvinna värme. Att hitta den värmepumpslösning som passar bäst i just din bostad kan vara en riktig djungel, men då finns vi här för att hjälpa dig. Huddinge Maskinservice är med dig hela vägen från a till ö, från val av värmepump och installation, till underhåll och service. Vårt företag har lång erfarenhet om många olika slags värmepumpar och kan därför guida dig till det mest ideala värmesystemet för ditt hem utefter dina önskemål och behov. Vi erbjuder alltid personlig service och våra erfarna rörmokare och elektriker vet vad som krävs vid installation för att du ska få en värmepump som fungerar optimalt år ut och år in

Tjänster för värmepumpar

Värmepumpar IVT

Huddinge Maskinservice är vi specialiserade på IVT värmepumpar och är därför experter på deras värmesystem. Oavsett om du vill installera luft-luftvärmepump, luft-vattenvärmepump, frånluftsvärmepump, eller investera i bergvärme eller jordvärme så finns vi här för dig.

Frågor och svar om värmepumpar

 • Varför är en värmepump bättre för miljön?

  Värmepumpar använder solenergin som finns lagrad i marken, vattnet och luften och omvandlar den till värme. Det enda som behövs för att driva värmepumpen är elektricitet. Och för varje kilowattimme du tillför ger pumpen ungefär fem gånger så mycket värmeenergi tillbaka. En metod som i allra högsta grad är miljövänlig. Vet du att värmepumpar likställs med solenergi och ingår därför i EU:s förnybarhetsdirektiv?

  Även om värmepumpen som uppvärmningsmetod är fantastisk ur klimatsynpunkt nöjer vi oss inte där. IVT eftersträvar alltid att deras värmepumpar, och all tillverkning av dem, ska ha ett så litet klimatavtryck som möjligt. IVT arbetar hela tiden med att utveckla energisnålare värmepumpar, och minimera spåren från dess produktion.

  Som värmepumpsägare bidrar du till en bättre miljö varje dag. Varje år minskar alla som har IVT-pump hemma gemensamt koldioxidutsläppen med mer än en miljon ton och reducerar oljeförbrukningen med 1,5 miljon kubikmeter. 

 • Kan jag styra värmepumpen med mobilen?

  Vill du kunna ändra värmen innan du kommer ut till fritidshuset? Eller sänka värmen när du är på semester? IVT värmepumpar har appar både till Android och till Iphone.

  Läs mer här: https://www.ivt.se/produkter/tillbehor/oversikt/

 • ROT avdrag vid köp av ny värmepump?

  Om du som privatperson är ägare till ett hus, fritidshus eller en bostadsrätt har du möjlighet att göra avdrag för ROT vid nyinstallation av värmepump. Med ROT avdrag  får du möjlighet att dra av 30 % av arbetskostnaden, dock max 50 000 kr/ägare och år.

   

  Schablon för arbetskostnad

  För att göra det enklare att beräkna arbetskostnaden, samt att göra det enkelt för dig som kund, har Svenska kyl och värmepumpsföreningen och Skatteverket träffat överenskommelse om en schablonberäkning.

  Tillsammans med medlemsföretagen beräknade SKVP att arbetskostnaden för totalentreprenad kan sättas till 35 % av den totala entreprenadkostnaden för vätska-vattenvärmepumpar (berg-, jord-, sjö och grundvattenvärmepumpar) förutsatt att vi borrar ett nytt borrhål, och 30 % för luftvärmepumpar (luft-vatten, luft-luft och frånluft).

   

  När schablonen används är det 10 % av totala beloppet som högst får dras av vid vätska-vatteninstallationer och 9% för luftvärmepumpinstallationer. Observera att schablonen ej gäller vid utbyte.

Service och reparation av värmepump i Stockholm

Service och reparation

Vi erbjuder snabb och professionell service i hela Storstockholmsområdet och använder naturligtvis enbart originaldelar. Garantiärenden är alltid tryggt att sköta via oss.

Boka service
Jour för värmepump i Stockholm

Jour värmepumpar

Under perioden 1/11 - 31/3 har vi jour fram till kl. 20 på vardagar och mellan kl 9-16 på helger. Det går bra att kontakta oss vid akuta problem, och vid behov kommer vi och hjälper er enligt jourtaxa. 

Läs mer om Jour
Egen skötsel av värmepump

Tips - egen skötsel värmepump

En värmepump fungerar bättre och håller längre om du som ägare sköter om den. Klicka dig vidare för att läsa våra tips om vad du själv kan göra för att underhålla din värmepump.

Se våra skötselråd

Omdömen från våra kunder